Thursday, November 14, 2013

Apalah nak jadi dengan dunia sekarang ni.

Wrote By aleen afifi
Sape baca paper nowadays memang akan terbaca lah semua kejadian yang pelik pelik. Dah lah pelik, weird pulak. *eh.


Rasa macam. Eh apa guna ada talian Nur yang LPPKN dah sediakan tuh. Haaaa... adalah ianya terkubur macam tu je. Atau wanita wanita yang ada masalah ni malu, segan dan silu nak call. Takot nak share cerita masalah korang tu. Saya tak tahu la kan. Saya setakat ni belum ada masalah kronik. Hihihiii.




Haih baca pon dah takot. Ngeri kot kalau alami sendiri. Hopefully Kutex tu tak ade la hilang pertimbangan sampai buat perkara perkara macam ni. Mintak simpang.

Ha satu lagi nak share.

Ini adalah tersangat penting. Bagi sayalah. Tapi kalau sesape rasa ini tak penting, saya assume dia memang sudah kaya. Duit berkepok kepok makan 149 keturunan pon belom tentu habes.

Kalau macam saya, bagi saya penamaan waris KWSP ini penting sangat. Contoh la kalau suami ada penyakit kronik. Contoh je ok. Bukan betul betul tau. Lepas tu doktor cakap dia tu tinggal masa dalam setahun jagung je lagi. Pujuk la die p buat penamaan waris ni.

Kalau dia tak buat. Then kata la umur dia tak panjang. Menyusahkan anak bini pulak nak kena berebut dengan mak mertua. Kalau dia tak buat penamaan duit KWSP automatik dapat kat mak si mati. Kalau dah tak ada makpak. Dapat kat siblings dia. Habes si bini nak tanggung anak anak yang dia tinggalkan ni dengan apa? Kalau daun kering tepi jalan tu laku nak jual lama dah umat manusia ni kaya jual daun kering. Haih.

Jadi para pencarum KWSP ni sila la alert. Ko bukan tahu pon malaikat maut nak jemput ko bila bila kan. Jadi beringat sikit. Tapi kalau suka nak tengok anak bini ko merempat mintak sedekah, pinjam along segala. Silalah abaikan pesanan khimat masyarakat ni kan. Ehek....

Ok lah. Nanti nanti saya update lagi ok.










0 BiseekBuzz:

Post a Comment

kalau tinggalkan jejak anda adalah hensem. kalau tinggalkan komen anda adalah cantik...

anda yang membuat pilihan...

senyum sikit...

 

Like Seriously?? Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template