Tuesday, June 28, 2016

Pulau Perhentian Day 1

Wrote By aleen afifi 2 BiseekBuzz
Salam semua..

Baru ada masa nak update pasal pergi Perhentian ni. Pergi bukan sebab apa, saja gedik nak berjalan lepas habis exam tapi nya lepas result keluar baru berpeluang nak pergi.

Anak and suami macam mana?

Eh uolls ni tanya macam tu pula. Tak semestinya bila dah ada suami and anak kita tak boleh ada masa untuk diri kita bersama kawan kawan kita. Salah tu dik non...

Selama 6 tahun kawen ni saya mana pernah tinggalkan suami (Kutex) dengan anak sebab nak pergi berjalan. Kalau kursus tu tak boleh nak buat apa la kan. Memang dah wajib pergi.

Gerak dari Kuantan jam 11 malam. Masa nak pergi ni saya dah hangin satu badan.Kutex janji nak hantar sampai Kuantan Sentral tapi dia sengaja balik lambat. Pastu duk call call cakap jangan pergi sendiri. Jadah apa nya kul 10.30 pm pon kat rumah lagi. Saja lah dia nak bagi saya tertinggal bas. Bukan nak buruk sangka kat dia tapi dia tu memang gitu. Sebab nya Sabtu tu dia ada game pingpong. Tu saya kata,orang laki ni time dia semua bole.. Kita asyik kena jaga anak.Bila time kita semua tak boleh. Mana saya tak hangin.

Pastu suruh amik anak dekat rumah mak, tak pergi ambil pon. Boleh dia tinggal je situ sedangkan dah pesan awal awal anak jangan lupa ambil. Saya lantak je sebab saya nak pergi berjalan. Malas nak stress benda benda tak bersangkut cenggitu. Lantak sana.

Sampai Jerteh pukul 5am, lepas tu ambil teksi ke Kuala Besut. 20 minit perjalanan Jerteh ke Kuala Besut. Lepak surau kejap. Tido kejap kat situ and solat subuh. Dalam kul 9 macam tu pegi breakfast jap. Kedai kami makan tu dia mencekik sikit. Kuehtiaw goreng 2 pinggan, roti bakar 1 set plus air tea o panas  and nescafe o panas. Dia balun RM19.. Phewww!!! Tapi bayar jela kan.


Belah pergi nak naik boat kena beli tiket boat rm5. RM5 darab 2 so rm10. Gerak jam 10.10am and sampai Pulau jam 11.25 am.. Jauh rupanya. Ombak plak besar.

Sampai Pulau Perhentian Kecik then lepak bilik aje. Lepas makan tengahari kitorang hiking kat Bukit Perhentian. Gambar nanti acik upload hokkei..


Thursday, April 14, 2016

Terbengkalai.

Wrote By aleen afifi 0 BiseekBuzz

Huiiiiiiiihhhhh!!! Lamanya tak update blog. Bukan lupa pon tapi busy ya
ampun sekarang ni dek non.

Banyak cerita yang pending nak cerita sini entah kan bila. Pasal pergi
Perhentian, pergi Langkawi, join treasure hunt. Semua tak sempat nak hapdet
lagi. Entah ingat ke idak saya ni dengan plot cerita dia.

Sekarang ni tak ade apa sangat nak dibualkan la kan. Kerja macam biasa.
Buat Prudential pon masih macam biasa. Haaaa tak yah nak kata lebat la
komisen buaf Prudential. Itu semua base on rajin ke idak. Kalau rajin lebat
la kau punya komisen saban tahun. Malas kalu. Ha takat tu je la bahagian
ko. Hihihiii.

Belajar pon masih on dan sekarang mood semakin malas dari hari ke hari.
Buaf assignment baru taip baris pertama, mula la mengantok, malas. Tapi
cuba jugak la untuk kuat dan layan semua assignment tu. Test setiap minggu
ada kot. Pening pala duk hafal je la haa..

Balik dari Perhentian aritu, hati asyik berkeinginan nak berjalan aje.
Haihhh kalau duit berkepok dalam gobok memang tak ade nye saya nak stay kat
office ni. Baik pergi bercuti. Masalahnya duit tak dan nak berkepok. Doh
habea labur kat kedai.. Dah tu camno???

Ok lah nanti kalau rajin saya update lagi k. Nak masuk kerja ni. Kang
terlewat plak ha.

Till then. See ya..

Thursday, February 11, 2016

Warded tu tak best rupanya.

Wrote By aleen afifi 0 BiseekBuzz
Ehem....

Tanggal 9hb Februari 2016, saya sebenarnya tak sihat sangat sepanjang cuti CNY tahun ni. Sakit kepala yang teramat sangat sehingga kan mata kanan senak seakan mahu terkeluar dari slot dia (amboih!!)..

Sebenarnya sakit kepala ni saya rasa sejak 31hb Januari lagi tapi ianya tidak lah seteruk sekarang. Saya dah pergi klinik on 30hb tu dan doktor bagi ubat sakit kepala sahaja, dan sakit tu berlarutan sehingga sekarang berserta senak mata.

Kali kedua pergi berjumpa doktor malam 8hb Februari. Juga doktor cuma bagi ubat tahan sakit kepala dan tahan muntah. Malam tu saya tidur dan terjaga lebih kurang jam 9.20 malam. Sewaktu mata saya buka, saya tak nampak apa kecuali kelam gelita hitam sahaja. Setengah jam kemudia barulah pandangan saya ok semula. Sejurus itu, terus Kutex kata dia perlu bawa saya ke klinik. Di klinik doktor bagi ubat cucuk ubat tahan sakit dan sejurus keluar dari klinik. Saya muntah seround betul betul sebelah kereta saya.

Balik.

Besoknya sakit kepala terus menjadi jadi. So Kutex decided amik referral letter dari klinik semalam dan terus ke KPJ Kuantan Specialist Hospital. Terus ke emergency area cause doktor masih bercuti. Doktor yang ada is doktor on call je la bukan specialise doktor. Check semua. Then dia decide kena warded sebab nak determine apa yang ada dalam kepala saya ni.

Check sana check sini around 5pm macam tu dapat bilik nak warded. Dapat bilik double beded. Tak ape lah tak dapat sibgle beded pon, yang penting doktor boleh check saya tuk diagnose apa penyebabnya sakit ni datang.

Semalam 10hb Februari, buat ct scan dia DMMC sebab nya KPJ dah transfer semua machine scan di bangunan baru di Jln Tg.Lumpur tu. Sepanjang sebelum ct scan di buat saya dikehendaki puasa makan. Minum pon air putih aje. Bayangkan dah lah hari pertama tu saya tak makan apa apa di rumah. Kena puasa pulak. Ohhhh!!! sedih. So ct scan dah tumpang di DMMC. Petang dapat result fan doktor Khairul review dengan saya dan memang kepala dan blood test saya tip top. So dia assumed saya sakit kepala due to over stress.

Betul sangat la tu kot.

Ini katil tempat saya duduk baring selama 3hari 2 malam setakat ni. First day tak ade roomate tapi semalam dah ada roomate. Seorang Chinese ditahan akibat gastrik yang teruk. Sampai sekarang pon dia still puasa just minum air aje.

Satu aje diharapkan hari ini. Harap doktor bagi saya discharge hari ni. Tolonglah doktor.

Habes.
 

Like Seriously?? Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template