Monday, May 20, 2013

Arissa pergi lawatan ke Yayasan Pahang.

Wrote By aleen afifi
Hi Assalamualaikum..

Kerja ker hari nih??? Of course lah kan. Saya tengah seru mood nak buat assignment nih. Tapi sebelum semangat tuh datang, kasik update lah dulu blog nih kan.

Ok... Last Saturday, Arissa pergi trip ke Yayasan Pahang. Saya memang tak tahu lah apa ada kat sana. Tapi dah school dia nak bawak kan. Saya pon dah informed Kutex, so dia kata kasik jela Arissa join. The fee is RM10 saje. Makan minum semua provided by her school la. Tapi plain water kena bawak sendiri.

Kutex semangat tak payah kata la. Siap nak buatkan tag nama kat lengan Arissa. Saya kata tak payah,  cikgu yang pergi sama bukan sorang dua, ramai kot. Adoiii. Dia takot anak dia hilang katanya.

Mak bapak for sure tak boleh ikot. Sebab nanti dorang tak dengar arahan cikgu kalau mak bapak ikot sama. Lagi gedik mengada adalah kot. Biasalah. Bebudak memang macam tuh.

Here you go my Keek before sending her to her teacher who will bring her to this trip. Ceeeeeettttt cakap omputih konon..... Lempang kang, tersembur gigi... Hahahahaha..






And kat bawah nih some pictures yang saya sempat snap masa picked her up after the trip.

Tengok tuh, turun bus, tak cari pon mak dia. Selok nak pimpin tangan dengan cikgu dia jugak. Ok fine...*lari gedik sambil lap airmata berjujuran. Heh..
Arissa naik van je memandangkan umur dia di bawah tiga tahun. 

Antara parents yang datang fetch anak anak mereka. Trip nih combine sekali dengan tadika and taska, so ramai lah yang pergi. Kalau bebudak taska je yang pergi, saya rasa naik van pon dah memadai.
Sampai je rumah ini budak mintak 'candu' dia. Apa lagi, susu dia lah. Bagi sebotol pastu tetibe senyap je. Tengok tengok dah tidur plak budak nih. Haihhhh.. Bila penat senang lah dia nak tido, ce kalu tak penat, pukul 5 petang pon duk ukur keluasan rumah lagi, pastuh time maghrib mengamuk sebab mata dah ngantuk, mak tak bagi tidur. Ye la kan, maghrib maghrib takkan lah kita nak bagi dia tido plak kan. 

Huhuhu..

Oklah, jumpa lagi nanti nanti.

0 BiseekBuzz:

Post a Comment

kalau tinggalkan jejak anda adalah hensem. kalau tinggalkan komen anda adalah cantik...

anda yang membuat pilihan...

senyum sikit...

 

Like Seriously?? Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template